Мільйони доларів, 19 офісів і гольфкар: чим володіє головний кандидат на пост глави НБУ

Мільйони доларів, 19 офісів і гольфкар: чим володіє головний кандидат на пост глави НБУ

За останній рік головний претендент на посаду глави Нацбанку Яків Смолій отримав понад 15 мільйонів гривень доходів




Нинішній заступник глави НБУ Яків Смолій вніс зміни в щорічну декларацію, опубліковану в Єдиному державному реєстрі декларацій.


Зокрема, Смолій у минулому році отримав 2,3 млн грн зарплати, в той час як в 2016 році його заробітна плата становила 1,8 млн грн. Загальний дохід Смолія за 2017 рік склав понад 15 млн грн, що на 5 млн менше, ніж в 2016 році.

Значну частину доходу (майже 2,5 млрд грн) заступник голови НБУ отримав за рахунок здачі майна в оренду. Серед його орендарів числяться банківські установи – “Райффайзен банк Аваль”, “Правекс банк” і “КСГ банк”.



 

У декларації Смолія також вказані доходи його дружини Світлани. В цілому сім’я заступника голови Нацбанку в минулому році заробила 18,5 млн грн, що на 4,5 млн менше, ніж в 2016 році.

На банківських рахунках Смолій разом з дружиною задекларував у минулому році 10,9 млн грн, 2 618 євро і 3,97 млн ​​доларів.

З нерухомості Смолію належать дві квартири, два гаража, житловий будинок, апартаменти, будинок сімейного відпочинку, фізкультурно-оздоровчий комплекс, 12 земельних ділянок і 19 офісів у різних регіонах України.

Також Смолій володіє трьома автомобілями – Volkswagen Multivan 2012 випуску, Toyota LC100 2006-го, і Mitshubishi Colt 2002 року. Його дружина задекларувала Mercedes ML230 2007 року.

Серед іншого цінного майна чиновнику належать два годинники Patek Philippe і Breguet, квадроцикл і гольфкар, вартість яких Смолій не вказав.

Смолію належать інвестиційні сертифікати ТОВ КУА “Еталон Ессет Менеджмент”, номінальна вартість яких складає понад 17,9 млн грн. Крім того, він володіє акціями і облігаціями ряду підприємств.

Світлана Смолій задекларувала корпоративні права кількох товариств на суму понад 10,7 млн ​​грн.

Яків Смолій вказав, що все вказане в декларації майно було придбано до 2017 року.

Джерело: Politeka

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий