Міністр культури Ткаченко виправдав російськомовне кіно в Україні: заявив, що воно йде на благо

Міністр культури Ткаченко виправдав російськомовне кіно в Україні: заявив, що воно йде на благо

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, який раніше виправдовував співпрацю українських продюсерів з Росією, заявив, що виробництво в Україні російськомовних серіалів йде «на благо кіноіндустрії і економіки».




Про це він висловився в ефірі «Громадського», коментуючи заяву продюсера серіалів і фільмів телеканалу «1+1» Олени Єремєєвоъ про те, що мелодрами українською мовою знімати невигідно, а комедії – навпаки, пишуть «Факти».


«Мова йде, скоріше, про комерційну складову серіалів, які виробляються українською мовою. Якщо це україномовні комедії, то вони, в першу чергу, реалізуються в Україні», – зазначив Ткаченко.

Один з найпопулярніших в Україні російськомовних серіалів "Свати"



Один з найпопулярніших в Україні російськомовних серіалів «Свати»

 

Також він додав, що виробництво фільмів і серіалів в Україні – це «питання економіки для каналів». За його словами, Держагентство України з питань кіно «практично ні копійки не вклало» в виробництво україномовних серіалів.

«До російської мови долучається економіка, пов’язана з можливостями продажу цих серіалів Росії. Тому і відбувається такий дискурс про те, що російської мови занадто багато в українському телеефірі», – додав міністр.

При цьому Ткаченко зазначив, що якщо продукт виробляється в Україні, українськими авторами, українським режисерами, українськими акторами і навіть російською мовою, то це йде на благо як індустрії, так і економіки.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий