Міжнародна організація стерилізує у Вінниці бездомних собак, а вінничани потім цих собак вбивають

Вінницькі захисники тварин обурені: у місті труять собак, яких стерилізує на волонтерських засадах міжнародна організація FOUR PAWS. 




Волонтери цієї організації приїхали до нас, аби допомогти вінничанам вирішити проблему бездомних тварин. Протягом місяця вони проводять безкоштовну стерилізацію собак, аби ті не розмножувались, та з часом кількість їх на вулиці зменшилась. Однак, противникам таких гуманних методів — нетерпець — вони вирішили позбутися вуличних тварин швидко й жорстоко. Як це, в принципі, у нашому місті вже прийнято роками.


Сьогодні, 30 вересня, у дворі по вулиці Порика отруїли собак, які нещодавно були простерилізовані волонтерами FOUR PAWS! Собак, у яких, до речі, були вкладені кошти на операцію, час та зусилля ветеринарів-благодійників.

Напереодні собак труїли по вулиці Стахурського, в тому числі, біля 18-ї школи. Нагадаємо, що собаки вмирають не одразу, а годинами страждають: їх трусить, йде піна з рота, вони втрачають орієнтацію у просторі тощо. І за цим всім спостерігали учні школи?



Стаття 299 ККУ. Жорстоке поводження з тваринами

1. Знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів, а також нацькування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, —

караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього, -караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.

Тож, хто отруює тварин? Скільки ще будуть продовжуватись у нашому місті ці порушення ратифікованої Україною Європейської конвенції по захисту прав тварин та Кримінального кодексу? Наразі жодної реакції від правоохоронних органів та влади — немає.

 

На фото: собака-мама зі своїм цуценям (вул. Порика)

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий