На Донбасі бойовики підтягують техніку на лінію фронту

На Донбасі бойовики підтягують техніку на лінію фронту

ВСУ, які захищають промзону, за останню добу тричі відкривали вогонь. Кожна перестрілка тривала кілька годин. Всупереч Мінським домовленостями, бойовики не відводять самохідні артилерійські установки від лінії розмежування.




На лінію фронту виводять навіть танки. З Авдіївської промзони репортаж Ірини Баглай.


З гіркою іронією командир Олександрович показує, як виконують Мінські домовленості бойовики. Якщо б цей снаряд влучив у житловий будинок, від нього нічого не залишилося б.

Ось ще один слід від розірвався ворожого снаряда в землі яма по пояс. Побачивши таку воронку сперечатися про калібр не доводиться.



Судячи з того, звідки стріляють, військові бачать це з промзони, а військова розвідка підтверджує, артилерія найманців б’є прямо з окупованих міст.

«Це околиці Донецька вони працюють з житлових кварталів, наша артилерія навіть відмовляється працювати, тому що там житлові будинки»,

— сказав позивний «Санич», військовослужбовець збройних сил України.

З початку тижня противник підтягує до Ясинуватської розв’язки важке озброєння. З-за моста, вже практично на лінію дотику, виводять танки. Один з них під час останнього обстрілу випустив повний боєкомплект 28 пострілів.

«Відчуття таке, ніби дражнять за своїми позиціями б’ють по нашим, працюють в розкид, хочуть зробити провокацію, спереду сидять, працюють за своїми позиціями за нашими періодично»,

— сказав позивний «Санич», військовослужбовець збройних сил України.

Цієї ж ночі артилерія ворога на час замовкла. Її змінили протитанкові рушниці.

Ось такий боєць-макет, який стоїть в одній з бійниць на нульовому рубежі, по ньому можна зрозуміти щільність вогню, якою накривали вчора бойовики наших бійців понад 20 отворів, все це стрілецьку

«Те, що на стелі, це великокаліберні кулемети, у них можете подивитися, який це калібр що воно робить це»,

— сказав Сергій, військовослужбовець збройних сил України.

Під прикриттям артилерії до наших позиціях вкотре намагалися підібратися штурмові групи бойовиків. Відігнали. Але стрілецькі бої тут не припиняються і вдень.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий