На Вінниччині вже можна полювати на хутрових та парнокопитних звірів

В мисливських угіддях Вінниччини 7 листопад відкрився сезон полювання на парнокопитних та хутрових звірів. Триватиме сезон полювання до 27 грудня.




Кожен мисливець під час здійснення полювання повинен мати при собі перелік документів й дотримуватись правил поводження з мисливською вогнепальною зброєю.


Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

Обов’язковими для полювання є такі документи:



—         посвідчення мисливця;

—         щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

—         дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка тощо);

—         відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;

Днями полювання є:

—          на копитних, куницю лісову (при індивідуальному полюванні) – усі дні тижня, а при колективному та облавному полюванні – субота та неділя;

—          на зайця-русака – неділя.

Колективне та облавне полювання на парнокопитних тварин дозволяється в складі не більше двадцяти мисливців, включаючи нагоничів.

Добування вовка та лисиці дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин. Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях здійснюється мисливцями з дозволу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, а в межах території та об’єктів природно-заповідного фонду – з дозволу Департаменту екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

Відстріл мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до «Інструкції з проведення вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин», затвердженої наказом Держкомлісгоспу України від 09 жовтня 2001 р. №94, . зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2001 р. за № 900/6091. Тварин, добутих у порядку проведення селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу для проведення ветеринарно-санітарної експертизи, зараховувати до ліміту добування в сезон 2015-2016 р.

При умові незаконного добування або знищення диких тварин при проведенні незаконного полювання, порушник, у відповідності до такс для обчислення розміру збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до червоної книги України), відшкодовує наступні збитки:

— звірі: лось — 20000 грн.; олень благородний – 15000 грн.; олень плямистий – 10000 грн.; лань – 10000 грн.; кабан – 10000 грн.; муфлон – 8000 грн.; козуля – 8000 грн.; бобер – 2600 грн.; бабак – 1500 грн.; куниця лісова і кам’яна – 1500 грн.; ондатра – 1000 грн.; заєць-русак – 500 грн.; тхір лісовий – 500 грн.; білка – 100 грн;

 

За порушення частини першої статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання, яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування – розмір штрафу для громадян складає від 102 грн. до 1020 грн., а для посадовців від 510 грн. до 1530 грн.

ВИННИЦА.info

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий