Нацкорпус поставив ультиматум Зеленському: що трапилося

Нацкорпус поставив ультиматум Зеленському: що трапилося

В “Національному корпусі” заявили, що 6 червня мають намір пікетувати Верховну Раду.




У вівторок, 4 червня, “Національний Корпус” закликав Зеленського почути “тих, хто завоював кров’ю на передовій своє право на українське громадянство”, пише from-ua.com.


Так представники “Національного корпусу” і “Національних дружин” пікетували Адміністрацію Президента, вимагаючи від глави держави спростити процедуру отримання українського громадянства для іноземних добровольців, які брали участь в антитерористичній операції і операції Об’єднаних сил на Донбасі. Про це повідомляє Стіна.

Відомо, що в цей день під АП зібралося близько тисячі мітингувальників, серед яких також перебували іноземні добровольці: молдаванин Станіслав Гібадулін, білорус Ян Мельников і росіяни Артем Широбоков і Микита Макєєв.



Однією з підстав для проведення мітингу був запланований Верховною Радою на четвер, 6 червня, розгляд проекту Закону №3433. Ним передбачено спростити процедуру отримання українського громадянства для іноземних бійців.

Активісти зазначили, що дуже сподіватися, що Зеленських почує їх і відгукнеться на дане прохання. В іншому випадку мітинги триватимуть.

У свою чергу заступник глави АП Юрій Костюк, який вийшов до учасників акції, пообіцяв, що комісія при Адміністрації Президента, яка займається проблемами добровольців, найближчим часом буде переформатована і в її склад включать представників громадських організацій, повідомляє прес-служба партії. Він також запевнив, що президент підпише відповідний закон, як тільки парламент проголосує за законопроект №3433.

В “Національному корпусі” заявили, що мають намір також пікетувати Верховну Раду 6 червня – в день розгляду зазначеного проекту закону.

Відзначимо, законопроект був прийнятий в першому читанні восени 2018 року, але в другому читанні до цих пір не розглядався.

“Верховна Рада довго ігнорувала законопроект №3433. Володимир Зеленський обіцяв не повторювати помилки попередника. Прийшов час це довести! Сьогодні ми передали президенту через його представника свої вимоги і сподіваємося, що вони будуть почуті. По-перше, ми вимагаємо внести зміни в указ президента №215 / 2001, щоб спростити процедуру отримання громадянства для іноземних добровольців. зокрема, звільнити їх від обов’язку подавати “довідку про несудимість”, видану країною походження, і скоротити термін розгляду представлених документів.

По-друге, ми вимагаємо створити робочу групу під керівництвом компетентних представників АП, яка буде надавати практичну допомогу іноземним добровольцям в отриманні українського паспорта. По-третє, ми хочемо, щоб до складу комісії з питань громадянства увійшли представники від волонтерських організацій” , – заявили в “Національному корпусі”.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий