«НАТО надсилає Путіну сигнал». США передали Україні нову партію зброї: подробиці та фото

«НАТО надсилає Путіну сигнал». США передали Україні нову партію зброї: подробиці та фото

Північноатлантичний Альянс продовжує щоденно постачати озброєння в Україну для допомоги в обороні при можливому вторгненні російських військ. Таким чином НАТО надсилає чіткий сигнал Москві: Захід побудував повітряний міст, що закінчується біля українських кордонів, і у разі початку бойових дій постачання зброї лише збільшуватиметься.




Про це у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов. Він зауважив, що західні партнери не приховують номенклатуру озброєння, направленого до нашої країни, оголосивши його види та характеристики.


Так, у черговому постачанні, відправленому під конвоєм з арсеналу Редстоуна, за словами Бутусова, передбачено:

  • Для поразки танків та будь-яких інших бойових машин, що маневрують, на дальності до 2500 метрів — ПТРК Javelin.
  • Для поразки гелікоптерів та низьколітаючих штурмовиків та винищувачів-бомбардувальників – ПЗРК Stinger.
  • Для поразки танків на дистанції до 800 метрів із закритих приміщень у місті – одноразовий РПГ NLAW;
  • Для ураження піхоти в укриттях у міських боях – одноразовий РПГ BDM/SMAW-D.
Склад озброєння.
Вантаж відправлений.

Бутусов також зазначив, що будівництво повітряного мосту між регіонами НАТО та Україною є найважливішим стратегічним досягненням у перспективах для оборони. Умовний об’єкт функціонуватиме поки Путін де-факто не відведе свої численні війська та важку техніку від кордонів нашої держави.



«Тобто навіть у разі ударів Росії по українськім оборонним підприємствам та по арсеналах, боєприпаси в Україні не закінчаться, і НАТО продовжуватиме постачання під час бойових дій. А це найважливіша зміна стратегічної обстановки, новий фактор оборонного планування України», – зауважив український журналіст.

Снаряди для відправки до України.
Арсенал зброї.
Звіт про постачання.
Протитанкові ракети.

Повідомлення Бутусова про нове постачання озброєння зі США підтвердили й офіційні особи в українському оборонному відомстві. Цього разу на територію України прибуло 80 тонн найновіших технологій для посилення позицій ЗСУ перед загрозою вторгнення супротивника.

«Другий літак уже в Києві! Понад 80 тонн зброї для посилення обороноздатності України від наших друзів зі США! І це не кінець», — написав глава Міноборони Олексій Резніков у себе в Twitter.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий