НАТО терміново вибудовує протиповітряну оборону для України та себе, – ЗМІ

НАТО терміново вибудовує протиповітряну оборону для України та себе, – ЗМІ

Після масованих атак по містах України НАТО вирішило терміново зміцнити українську та власну протиповітряну оборону.




Джерело: Politico


Об’єднана система ППО потрібна Україні

У ході та після засідання у форматі «Рамштайн» країни Альянсу почали приймати нові рішення щодо постачання систем ППО в Україну, зокрема створення інтегрованої системи.

Німеччина вже заявила про передачу українським військовим першої ЗРК IRIS-T, а Франція та Іспанія пообіцяли виділити нові кошти, щоб знищувати російські ракети та нові безпілотники іранського виробництва.



Нові системи ППО, які поставляють в Україну у терміновому порядку, – це сигнал Путіну, що єдине, чого він домігся масованими атаками на цивільну інфраструктуру і на абсолютно безневинних громадян, – це те, що ми нарощуємо наші зусилля щодо надання допомоги Україні,
– заявила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

При цьому країни Альянсу ухвалили рішення щодо створення в Європі нової взаємопов’язаної системи протиракетної оборони в рамках ініціативи «Європейський небесний щит», яка забезпечить захист усьому континенту.

НАТО взяло на себе зобов’язання об’єднати системи ППО країн

Зазначають, що в рамках ініціативи планується, що країни-члени НАТО мають закупити найсучасніші системи протиракетної оборони та об’єднати їх із системами інших країн.

Ймовірно, найважливіше завдання полягає в тому, щоб зв’язати всі ці системи разом. Потрібен час та зусилля для створення спільної картини, щоб переконатися в її оперативній сумісності, і це може стати проблемою,
– заявив держсекретар Міноборони Латвії Яніс Гарісонс.

Однак, побудова такої загальної системи ППО в Європі займе роки, оскільки «передові мережеві системи та вироблення правил обміну даними та інформацією стануть ще однією перешкодою для країн, які часом не наважуються ділитися такою чутливою інформацією».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий