«Не давати їй можливість вторгнутися на територію Росії»: Шольц пояснив затримки постачання зброї для України

«Не давати їй можливість вторгнутися на територію Росії»: Шольц пояснив затримки постачання зброї для України

Канцлер Німеччини критику відкидає і каже, що Німеччина допомагає Україні як ніхто інший. Утім, визнає – західна зброя не повинна атакувати на території Росії, так хочуть уникнути Третьої світової війни.




Німеччина не відправляє до України свої танки, щоби наші солдати не зайшли на них на територію Росії, так позицію німецької влади коментує німецька преса, йдеться в ТСН.


Олаф Шольц — непростий співрозмовник і полюбляє відповідати на прямі питання розмито. Так і на запитання, чому німецький уряд не дозволяє прямо постачати Україні танки, які є в наявності у німецьких виробників зброї і вже готові до відправки, Олаф Шольц довго перераховує все інше озброєння, яке німці дали Україні. Або дадуть – колись.

«Ми поставили багато зброї. Ми постачали боєприпаси, ми постачали броньовані транспортери, міномети, зенітні ракети, протитанкові гранатомети. Також ми надамо ефективну протиповітряну зброю, а саме зенітні установки “Гепард”, наразі українські військові проходять підготовку до цих систем», — зазначає він.



Прикметно, що після трьох місяців війни на важку німецьку зброю треба чекати. Сучасна система ППО «Іріс-Т» надійде восени. Самохідні гаубиці «2000» можна чекати улітку. БМП «Гепард» можливо також улітку. Поки до них ще шукають боєприпаси, бо БПМ у німців є, а снарядів до них немає. Україні можна допомагати значно швидше і ефективніше – переконує у німецьких ток-шоу опозиція.

«Гепарди» — це найскладніша збройна система, яка у нас є. Чому Україні пропонують її, а не інші? «Гепарди» вже давно зняли з виробництва, ми не маємо до них снарядів. У мене таки залишається враження, німецький уряд спеціально сповільнює процес і насправді не дуже хоче надавати озброєння Україні», — каже голова християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц.

Німеччина відмовляється постачати танки до України напряму, бо остерігається ескалації. І побоюється, що українські військові можуть використати їх для вторгнення в Росію, а це може зробити Німеччину стороною конфлікту. Про це пише німецький журнал «Шпігель» і вказує на “танкове ембарго”, яке негласно існує між США, Великою Британією, Францією та Німеччиною.

«Ми так само, як США, ми надаємо зброю, яка може поцілити на відстані 60-70 кілометрів. Це наше свідоме рішення, я раджу ознайомитися з дуже виваженою, розумною заявою, яку президент США зробив нещодавно в «Нью-Йорк Таймс». Там він пояснює, що ми надаємо Україні зброю, але не будемо Україну мотивувати, або давати їй можливість вторгнутися на територію Росії», — зазначив Шольц.

Тож поки Німеччина “грає в танчики” через посередників, треті країни віддають Україні старі танки радянського зразка, а Німеччина компенсує їх сучасними моделями. Так наразі домовляються із Грецією – греки віддадуть Україні БМП із запасів НДР, а німецькі танки поїдуть до Греції. Щоправда тривати цей процес може знову ж таки декілька місяців. Коли озброєння потрібно вже тепер.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий