Не до Шевченка: розлючений натовп зустрічає Порошенка

Не до Шевченка: розлючений натовп зустрічає Порошенка

У центр Києва стягнули загони нацгвардійців та поліції, рух перекрили, на деяких вулицях посилили охорону через мітинг на підтримку лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі.




Люди, близько двохсот осіб, зібралися у парку Т. Шевченка, вони вимагають відставки президента, генпрокурора та створення Антикорупційного суду, — пише Politeka.


В п’ятницю, 9 березня, біля підніжжя пам’ятника Шевченку учасники акції, серед яких – представники ветеранських організацій у камуфляжі та націоналісти з прапорами України – розгорнули банери зі своїми вимогами.

Усі охочі виступають зі сходів постаменту, де встановлено звукопідсилюючу апаратуру та мікрофон.



Стало відомо, що мітингувальники чекають на візит Петра Порошенка, який нібито має пийти до пам’ятника Шевченку для покладення квітів та вшанування пам’яті Кобзаря з нагоди 204  річницю з дня народження.

На прилеглій до парку території – значна кількість правоохоронців, периметр парку оточений бійцями Нацгвардії, з чотирьох боків парку встановлено рамки металошукачів, у всіх, хто збирається пройти на територію, співробітники управління Держохорони вимагають пред’явити документи.

Деякі ЗМІ пишуть, що близько 40 людей зайшли у парк в обхід металошукачів і рамок. Наразі пропускають лише силовиків і журналістів, які були акредитовані на заходи. Водночас ті, хто пройшов в обхід рамок, влаштували акцію під пам’ятником Шевченку.

Зараз на центральних вулицях понад півтисячі правоохоронців. Поліцейські перевіряють документи та проводять обшук на предмет наявності зброї чи інших заборонених предметів у мітингувальників. На місці також працюють спеціалісти-вибухотехніки та кінологи.

Акції протесту в Києві, силовики не пускають людей до пам’ятника Шевченку

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий