Не поспішайте: вчені назвали ідеальний вік для народження первістка

Не поспішайте: вчені назвали ідеальний вік для народження первістка

Учені Коїмбрського Університету (Португалія), провели дослідження і з’ясували, що тривалість життя жінок безпосередньо залежить від віку, в якому вони народжують першу дитину.




Вчені порівняли очікувану тривалість життя жінок у віці 65 років, з віком, коли вони вперше народжували дітей. Результати показали, що жінки, які мали дітей після 30-ти, живуть довше, ніж ті, хто зважився на пологи в 20-річному віці.


Такий показник сформований на підставі трьох головних аспектів: середній вік жінки при пологах, середній вік при першій вагітності і відсоток молодих матерів-підлітків. Провідний дослідник Аїда Таварес стверджує, що жінки в середньому живуть довше в тих країнах, де поширена більш пізня вагітність.

Раніше повідомлялося, вагітність — непростий і хвилюючий етап для будь-якої жінки, незалежно від віку, особливостей характеру або соціального становища.



Страхи і тривога всюди: «А якщо станеться травма або ускладнення?», «А раптом буде боляче?», «Чи я зможу завести і виносити дитину?» і «Доведеться спілкуватися з лікарями?», пише The Conversation.

Однак є випадки, коли страхи перетворюються на справжні фобії, аж до того, що дівчата і жінки ніколи не вирішуються на пологи або обривають вагітність в самому її початку.

Існують різні методи по позбавленню від цього патологічного страху, проте вони ефективні, якщо жінки розуміють, що медикам під силу відкрити справжню причину їх страху.

Деякі дослідження припускають, що історії про невдалі пологи можуть збільшити страх. З іншого боку, багато жінок стверджують, що досвід, неважливо який, необхідно обговорювати. Підтримка від однолітків і обмін історіями про складні випадки вагітності зменшує відчуття ізоляції.

 

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий