Несподіваний вибір Зеленського: в ЗМІ назвали ім’я нового міністра оборони

Несподіваний вибір Зеленського: в ЗМІ назвали ім’я нового міністра оборони

Президент Володимир Зеленський уже погодив кандидата на заміну міністра оборони України Андрія Тарана, коли той піде у відставку. За словами журналіста Юрія Бутусова, ним став чинний міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.




Про це відомий публіцист написав у себе в Facebook. У самого Резнікова немає досвіду роботи у військовій або оборонній галузях, але український гарант, на думку Бутусова, знайшов у ньому важливі якості для нової посади.


«На відміну від багатьох інших кандидатів, яких розглядав Зеленський, Резніков людина інтелектуальна, і є надія, що він зможе навести лад у тих критичних сферах, які повністю розвалив його попередник, Таран», – вказав журналіст.

Резніков поруч із Зеленським.

За словами Бутусова, питання відставки Андрія Тарана постало у зв’язку з його помітним погіршенням здоров’я. До того ж сам редактор популярного українського видання не вказав, коли саме відбудеться ця заміна.



«Президент розглядає Рєзнікова насамперед як дипломата і комунікатора, а не військового реформатора, організатора оборони. Тому, на жаль, передумови для будь-яких структурних змін в армії поки не проглядаються», – резюмував він.

 

Андрій Таран.

Відзначимо, що раніше на посаду міністра оборони претендувала народний депутат від фракції «Слуга народу» Ірина Верещук. Вона підкреслила, що усвідомлює репутаційні втрати і психологічний тиск на себе в зазначеній посаді, однак «хтось повинен це робити».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий