Незвичайна постройка — будиночок на даху багатоповерхівки

Незвичайна постройка — будиночок на даху багатоповерхівки

Весь цей «земний рай» по вул. Лаврухіна, 11 створила мешканка будинку. За словами голови правління місцевого житлово-будівельного кооперативу, Івана Басюка, імпровізована «дача» з’явилася на даху ще десь у 1996 році, коли здавався будинок.


«Мабуть, господині допомогли будівельники самого будинку. Я тут ще не працював, може, тодішній глава кооперативу і давав дозвіл», — розповідає Іван Васильович.

Версію про те, що прибудова на даху є дачею, глава правління спростовує:

«Яка там дача — просто технічна прибудова, влітку там має бути дуже жарко, краще вже просто на даху полежати та засмагнути».

Не на користь «дачного варіанту» також той факт, що ніякі комунікації до прибудові не підведені.



За словами Івана Васильовича, на «будиночок, який живе на даху» йому ще ніхто не скаржився. Більш того, пару років тому господиня за свій рахунок покрила руберойдом ділянку даху, на якій стоїть прибудова. Побоювань, що будова знесе, немає — воно коштує на цементному фундаменті, стіни складаються з бетонних блоків.

У будь-якому випадку, будівля скоро знесуть. Незважаючи на відсутність скарг мешканців будинку, хтось все-таки звернувся до департаменту Деснянського благоустрою, прибудову постановили прибрати.

Знесення буде проводитися за рахунок господині. У разі, якщо вона відмовиться демонтувати будівлю, житловому кооперативу доведеться добиватися виконання рішення через суд.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий