“Ні тесту на алкоголь, ні зброї”: Сплили нові скандальні подробиці розслідування загибелі хлопчика на Київщині

“Ні тесту на алкоголь, ні зброї”: Сплили нові скандальні подробиці розслідування загибелі хлопчика на Київщині

Прокурор зазначив, що огляд на стан алкогольного сп’яніння підозрюваних вже і не зроблять.




Патрульні поліцейські, яких підозрюють у вбивстві 5-річного хлопчика у місті Переяслав-Хмельницький, не проходили огляд на стан алкогольного сп’яніння. Їхню зброю також не знайшли.


Про це у коментарі журналістам заявив прокурор Владислав Волян, передає ТСН з посиланням на УНІАН.

“Обоє підозрюваних є жителями Переяслав-Хмельницького. Це все трапилося біля їхнього місця проживання, в гостях в одного з них. Там житлова забудова. Відомо, що там ходять люди, граються діти. І тому, стріляючи, навіть не бачачи цілі, людини, здійснення пострілу у такій обстановці свідчить про навмисність вбивства”, – розповів прокурор про те, чому поліцейським інкримінували умисне вбивство.



За словами прокурора, поки невідомо, з якого типу зброї стріляли патрульні, де ця зброя, чи зареєстрована вона і кому з підозрюваних належить.

Більше того, зараз немає документального підтвердження, що підозрювані у день скоєння злочину перебували у стані алкогольного сп’яніння, про це відомо лише з показів свідків. Таких документів і не буде, оскільки обоє підозрюваних відмовилися пройти медогляд на встановлення стану сп’яніння.

Також слідство не встановило, хто саме з двох підозрюваних влучив у дитину, однак вбивство кваліфіковано як груповий злочин, і тому обоє підозрюваних відповідатимуть за його скоєння.

Раніше, Голосіївський районний суд міста Києва арештував підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому — Володимира Петровця та Івана Приходька на 60 діб.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий