Офіцер, який пропустив легкозаймисті речовини на територію складу в Калинівці, програв суд

Офіцер, який пропустив легкозаймисті речовини на територію складу в Калинівці, програв суд

Апеляційний суд залишив у силі вирок офіцеру, який допустив завезення на територію військового арсеналу біля Калинівки легкозаймистих речовин. Раніше за свої дії військовий отримав штраф згідно вироку Калинівського районного суду Вінниччини. 




У листопаді Військова прокуратура Центрального регіону України притягнула до відповідальності начальника режимної служби Вінницького зонального відділу Військової служби правопорядку майора Б. Його звинуватили у недбалому ставленні до військової служби. Старший офіцер напередодні пожежі на складі у Калинівці, 26 вересня 2017 року неналежно виконував свої службові обов’язки по здійсненню контролю за станом пропускного режиму, дотримання порядку допуску  особового складу і техніки на адміністративно-господарчу та технічну території 48-го арсеналу Міністерства оборони України. Внаслідок цього, працівниками  приватного підприємства здійснено, зокрема,  переміщення заборонених легкозаймистих речовин та пожежонебезпечних предметів на технічну територію військової частини, де безпосередньо зберігалися боєприпаси. Про це повідомляє прес-служба відомства.


За результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення Калинівським районним судом Вінницької області майора Б. притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу у розмірі  2465 гривень.

Військовий з вироком не погодився та звернувся з апеляцією до суду. 4 січня 2018 року Апеляційним судом Вінницької області залишено без задоволення апеляційну скаргу та залишив рішення суду першої інстанції без змін.



Згадане вище рішення Апеляційного суду Вінницької області є остаточним і оскарженню не підлягає.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий