Огризко назвав умову, за якої Путін відмовиться від війни

Огризко назвав умову, за якої Путін відмовиться від війни

Критичне послаблення Російської Федерації, коли держава-агресор опиниться на межі існування, неминуче змусить її главу Володимира Путіна відмовитися від війни в Україні. До такого стану Росію можуть призвести «пекельні санкції», на які Захід поки що не наважується.




Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю OBOZREVATEL висловив ексміністр закордонних справ України Володимир Огризко. «Лише критичне послаблення Росії, переведення її у стан фактичної економічної деградації – це те, що реально може допомогти Україні вижити і перемогти», – наголосив він.


За словами дипломата, глава Кремля може прийняти умову української сторони про обов’язкове відновлення суверенітету і територіальної цілісності країни тільки тоді, коли «будь-яке продовження агресії Росії означатиме початок її фізичного розпаду».

На думку Огризка, для цього Україна і Захід мають діяти спільно: перша – на військовому напрямку, другий – на економічному та політичному.



В цьому контексті він зауважив, що найбільш дієва економічна санкція – нафтове, газове та вугільне ембарго – не будуть запроваджені Заходом через те, що ці країни турбуються про свій комфорт більше, ніж про долю українців.

«Є такі країни, як Німеччина, Франція, Нідерланди, які не хочуть позбуватися комфорту, який вони зараз мають. Для них це важливіше, ніж доля українців та України», – констатував дипломат.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий