Подоляк розповів, як російські переговорники відповідають на звинувачення в масових вбивствах українців. Відео

Подоляк розповів, як російські переговорники відповідають на звинувачення в масових вбивствах українців. Відео

Представники російської делегації на переговорах заперечують звинувачення у вбивствах мирних громадян України армією РФ. Більше того, вони стверджують, що звірства в Бучі є «постановкою акторів Голлівуду».




Про це розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у ефірі каналу «Настоящее время». За його словами, вбивство півсотні людей у Краматорську російські переговорники приписали «нацистам», яких нібито «поставила» українська влада.


«Коли під час переговорів ти їм ставиш ці питання: «Дивіться, ви вбиваєте мирних громадян у Бучі, вони без найменшого вагання кажуть: «Буча – це постановка акторів Голлівуду» або «Краматорськ – це ви самі поставили нацистів, які стріляли по мирних громадянах», – розповів Подоляк.

Радник голови ОП додав, що в позиції росіян раціональності немає і сперечатися з ними неможливо.



Крім того, Подоляк зазначив, що поведінка РФ щодо України з точки зору пропаганди, ведення бойових дій, масових згвалтувань, вбивств мирних громадян і руйнувань інфраструктури «один в один ідентична нападу нацистської Німеччини на країни Європи».

«Мені здається, що скоро буде офіційно визнаний такий термін, як російський нацизм, тому що їхня поведінка абсолютно нелюдська, антигуманна. Вони не воюють з армією, вони воюють з мирними жителями, при цьому воюють максимально блюзнірськими способами», – сказав Михайло Подоляк.

Він додав, що збройні сили РФ застосовують «весь набір огидних способів убивства людини».

У зв’язку з цим Україні варто дочекатися «якогось короткого часу», коли в міжнародній правовій практиці офіційно застосовуватиметься термін «російський нацизм у 21 столітті», вважає Подоляк.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий