Політолог розповів, що у владі готується великий кадровий переполох

Політолог розповів, що у владі готується великий кадровий переполох

Політичний експерт Віктор Небоженко вважає, що за можливою відставкою глави НБУ Валерія Гонтаревої стоїть бажання президентських сил у Верховній Раді перевірити готовність депутатів звільнити Володимира Гройсмана з посади прем’єр-міністра.




Про це він розповів в коментарі сайту «24».


За його словами, в Адміністрації Президента виношують план, як зібрати голоси за відставку Володимира Гройсмана, так як він за рік прем’єрства став відносно незалежною фігурою.

Небоженко впевнений, що відставка Валерії Гонтаревої з посади глави Нацбанку свідчить про те, що в БПП готові домовлятися з «Народним Фронтом» щодо чергового перерозподілу найбільш важливих державних посад.



«Гройсману сподобалася важка робота по управлінню державою. Тому сам він посаду не залишить. Однак, для того, щоб зняти прем’єра,» Блок Петра Порошенко «в парламенті повинен пообіцяти своїм союзникам з» Народного фронту «якісь посади, як наприклад главу НБУ або місце Насирова «, — розповів він.

Експерт запевнив, що голоси за відставку Гонтаревої можна потім направити проти Гройсмана. Одна з політичних фракцій отримає посаду прем’єр-міністра, друга — пост глави НБУ і глави УКРІНФОРМ.

«У разі успішного голосування в Раді за відставку Гонтаревої, в БПП демонстративно покажуть прем’єру, що він наступний», — вважає політолог.

У той же час експерт зазначив, позитивне голосування за відставку голови НБУ не буде означати пряму готовність парламентаріїв підтримати зняття прем’єра.

Нагадаємо, в понеділок, 3 квітня, заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенко» в парламенті Ірина Луценко розповіла, що голова НБУ Валерія Гонтарєва написала заяву про відставку. У той же час сама Гонтарева спростувала цю інформацію.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий