Політолог: Україні не варто розраховувати на диво в Гаазькому суді

Політолог: Україні не варто розраховувати на диво в Гаазькому суді

Україна не повинна відчувати ілюзій щодо того, що Міжнародний суд ООН в Гаазі винесе швидке рішення за її позовом проти Росії, а Захід «по доброті душевній» буде цілком цьому сприяти і надавати Києву підтримку. Як передає replyua.net таку точку зору в інтерв’ю «Обозревателю» висловив політолог Кирило Сазонов. Незважаючи на те, що Україна Суд відмовив у забезпеченні позову, зазначив він, в оприлюднених 19 квітня рішеннях є два важливих моменти.




«Суд визнав, що це справа в його компетенції і погодився на введення тимчасових заходів щодо захисту прав кримських татар і етнічних українців в Криму», — заявив експерт. За словами Сазонова, Росія може виконати ці заходи дуже симулятивно. Але важливим є те, що частину аргументів України суд вже визнав. «Шанси України виглядають більш впевнено, ніж шанси Росії на результат», — сказав він.


«Є такий жарт, що крики «Я син прокурора» не допомогли захистити хлопчика від ведмедя. Так і ми переконалися за Будапештським меморандумом, що ніякий папір, ніяке рішення західного суду не захистить Україну від агресора. Захистити нас може тільки наша армія і наша економіка . Ми чекаємо позитивного рішення, розраховуємо на зусилля депутатів Ми розуміємо, що на підтримку і на успішну дипломатію може розраховувати тільки той, хто може повноцінно за себе постояти»,- зауважив Сазонов. Він спрогнозував, що в Гаазі будуть довго розглядати позов України. «Рішення Суду поставить Росію проти всього цивілізованого світу і наслідки будуть дуже серйозні Саме тому суд працює так повільно і обережно», — пояснив він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий