Помер шеф-кухар століття, який готував для президента

Помер шеф-кухар століття, який готував для президента

Сьогодні у Франції помер шеф-кухар Поль Бокюз, удостоєний звання “Кращий кухар Франції”. Відомий кулінар пішов з життя у віці 91 року




 Як заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллон, сьогодні вся гастрономія в жалобі.

“Пан Поль був самою Францією, простотою і щедрістю, перевагою і мистецтвом життя. Папа гастрономії пішов від нас. Нехай шеф-кухаря, як в Ліоні, так і в усьому світі, і далі примножують плоди його пристрасті”, – підкреслив міністр Коллон.


Варто зазначити, що французький шеф-кухар мав безліч нагород. Так, в 1975 році Поль Бокюз був нагороджений орденом Почесного легіону. А в 1989 році дуже шановний французький ресторанний гід Gault Millau присудив Бокюзу звання шеф-кухаря століття.

Відомо також, що під час нагородження Бокюза орденом Почесного легіону в Єлисейському палаці відбулася урочиста президентський прийом, на якому був поданий приготований Бокюзом суп з трюфелів. З цього часу суп з трюфелів став одним з головних страв в особистому ресторані маестро.



У 1970-ті роки Бокюз разом з однодумцями виступив одним з основоположників “нової кухні” (фр. Nouvelle cuisine), що акцентувала увагу на якості і природності продуктів і зниженій калорійності страв.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий