Помилки, які ми здійснюємо під час сніданку

Помилки, які ми здійснюємо під час сніданку

Швидше за все, ви вважаєте свій сніданок досить корисним, адже ви не зловживаєте смаженим беконом і круасанами з горіховою начинкою. Але що, якщо ваш «здоровий» сніданок не так вже й хороший, як вам здається? До вибору продуктів для ранкового прийому їжі слід підходити дуже ретельно, особливо якщо ви прагнете до ідеальної фігури.




«Сніданок нагадує перший акт п’єси» – каже дієтолог Джорджія Беллс. – «Він дає установку на весь день вперед і може значно вплинути на наше харчування протягом дня. Проте люди часто приймають за здорові продукти ті, що такими не є, в підсумку уповільнює своє просування по шляху зниження ваги».


Сьогодні Джорджія Беллс розповість про сім найпоширеніших помилок при виборі сніданку.

Мюслі – здорова їжа, чи не так?
Теоретично так. Однак ті мюслі, що зазвичай продаються у магазинах, особливо запашні, часто містять прихований цукор і насичені жири. Це означає, що вони висококалорійні і викликають швидкий підйом рівня цукру в крові. Якщо ви віддаєте перевагу мюслі на сніданок, вибирайте не підсмажений варіант, а ще краще, приготуйте суміш самостійно. Змішайте вівсяні пластівці, гречані пластівці, горіхи, насіння, корицю, кокосову стружку, додайте мед і обсмажте в духовці до золотистого кольору.



Продукти зі зниженою жирністю переважніше
Помилка! В продукти зниженої жирності недолік жиру часто компенсується додаванням більшої кількості цукру або штучних підсолоджувачів, для додання смаку. Краще виберіть йогурт або молоко нормальної жирності без додавання цукру, бо жир перетравлюється повільніше, допомагаючи знизити інтенсивність розщеплення вуглеводів. Таким чином, ви будете довше відчувати ситість. Якщо натуральний йогурт здається вам занадто кислим, спробуйте підсолодити його невеликою кількістю фруктів або меду.

Не брати в розрахунок протеїн
Завдяки сніданку з високим вмістом білків ви будете відчувати ситість довше, що убезпечить вас від непотрібних перекусів і переїдання в інші прийоми їжі. Яйця – чудове джерело здорових жирів і білків, і їх можна приготувати безліччю різних способів. Якщо ви не любитель яєць, спробуйте цільнозернові вуглеводи, наприклад, вівсяні пластівці або гречку, що, в поєднанні з грецьким йогуртом, дасть вам цілком багатий білком сніданок.

Вживання не лише яйця, а лише білка
Яєчний білок – це низькокалорійне маложирне джерело протеїну, але і в жовтку міститься безліч поживних елементів, наприклад, залізо і вітаміни В і D. Недавні наукові дослідження продемонстрували, що жир, що міститься в жовтку, не впливає на рівень холестерину. Так що використовуйте для ранкового омлету яйце цілком, і ваше тіло отримає весь комплекс поживних речовин, необхідних для підтримки здоров’я.

Запивати соком сніданок
Стакан апельсинового соку вранці звучить непогано, але лише до тих пір, поки ви не задумувалися, скільки в ньому апельсинів. Фруктові соки зазвичай напхані цукром, так що замість склянки соку, чому б вам не з’їсти фрукт? Цілий фрукт містить всі вітаміни і мінерали і до того ж дуже важливі харчові волокна. В крайньому випадку, вибирайте овочевий сік з додаванням одного фрукта. Наприклад, вичавте одне зелене яблуко з морквою, салатною селерою, імбиром.

Економити час, снідаючи в кафе
Спроба зберегти час на приготуванні домашнього сніданку і поїсти в кафе по дорозі призводить до того, що ви отримуєте велику дозу вуглеводів і мало білків, і швидко починаєте відчувати голод знову. Якщо у вас проблема з часом вранці, спробуйте замочити крупу з вечора. Вранці така крупа потребує лише кількох хвилин на приготування.

Їжа по дорозі
І знову час, точніше, його недолік, стає перешкодою на шляху до здорового харчування. Захоплюючи на бігу невеликі батончики або печиво, ви лише заглушите поверхневий голод. Це може призвести до нездорового перекусу й переїдання протягом дня. Якщо ви прагнете вранці добряче поїсти, візьміть з собою здорові продукти, такі, як горіхи, фрукти, натуральний йогурт, а в наступний прийом їжі не забудьте з’їсти достатньо білків і овочів, щоб порадувати свій шлунок.

Невеликі зміни в ранковому раціоні можуть надати значний вплив на весь процес зниження ваги і загальний стан організму. Прагнучи до змін, будьте більш інформовані, і ваше тіло отримає якісне паливо для звершень протягом дня і руху в бік здоров’я.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий