Порошенко може оголошувати призов

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення зміни до статті 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо призову громадян України на строкову військову службу», внесений президентом України. (реєстраційний № 4020). За це рішення проголосували 235 із 318 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі.




Законом встановлено, що указ президента про призов на строкову службу в особливий період публікується не пізніше як за місяць до початку його проведення. Згідно з документом, строки проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу визначаються указом президента України. Такий указ публікується в засобах масової інформації не пізніш як за місяць до закінчення року, що передує року призову, крім указу про призов на строкову службу в особливий період, який публікується не пізніше як за місяць до початку проведення призову на строкову військову службу.


У пояснювальній записці сказано, що нинішній порядок «проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу, який наразі не дає можливості адекватно та своєчасно реагувати на різкі зміни у воєнно-політичній обстановці в державі». Нині чинною нормою визначено, що строки проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу на наступний рік визначаються указом президента, що публікується у ЗМІ не пізніш як за місяць до закінчення поточного року.

33kanal



Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий