Порошенко обдурив вкладників «ПриватБанку»

Порошенко обдурив вкладників «ПриватБанку»

Експерти заявили, що закон про 100-відсоткові держгарантії для вкладників «ПриватБанку» президент не підпише.




Повідомляє портал АНТИКОР з посиланням на ЗМІ.


Низка провідних фінансових аналітиків та юристів України в коментарі «Мінфіну» заявили про високу ймовірність непідписання Петром Порошенком ініційованого ним же закону про 100-відсоткові держгарантії для вкладників «ПриватБанку» та «Укрексімбанку».

Так, за словами провідного юриста адвокатської фірми GORO legal Євгенія Власова, головною причиною цього є небажання президента покладати на державу неузгоджені раніше з МВФ зобов’язання – «По-друге, підготовка до наступного бюджетного року почнеться в серпні-вересні, коли уряд буде зобов’язаний підготувати» скелет «державного кошторису на 2018-й. Закон за держгарантіями сильно вплине на показники бюджету та курс гривні. По-третє, колосального відтоку коштів з «ПриватБанку» не відбулось – обіцянок президента цілком вистачило, аби знизити градус соціальної напруги».



Своєю чергою, Віктор Шулик – експерт агентства IBI-Rating – підкреслює: «підвішений стан» закону може бути певним козирем влади на випадок форс-мажорних ситуацій – цей механізм можна буде запустити за допомогою одного підпису, оскільки немає необхідності повторно проводити закон через парламент». Разом з тим, більшість інших опитаних експертів зійшлися в думці про те, що непідписання президентом закону у встановлений 15-денний термін означає його схвалення «за замовчуванням» – зі всіма конституційними наслідками.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий