Порошенко обрав голову Нацбанку – ЗМІ

Порошенко обрав голову Нацбанку – ЗМІ

У ЗМІ з’явилася інформація, що нібито президент Петро Порошенко остаточно визначився, хто замінить нинішню очільницю Національного банку Україні Валерію Гонтареву, інформує replyua.net з посиланням на Уніан.




Ним нібито стане Володимир Лавренчук. Він нині займає посаду голови правління австрійського Райффайзен Банку Аваль. Представник австрійської банківської установи Наталія Марченко в коментарі до журналістів не підтвердила і не спростувала цю інформацію, додавши лише, що в Райффайзен Банку Аваль очікують офіційне рішення Порошенка. Щоправда сам Лавренчук раніше підтверджував, що він готовий очолити Національний банк України. Кандидатуру Лавренчука, за інформацією журналістів, українському президентові рекомендувала сама Гонтарева. Вона має остаточно піти відставку після 10 травня цього року. Новий очільник НБУ має продовжувати напрацювання щодо реформування фінансового сектора та діяти відповідно до взятих перед Міжнародним валютним фондом зобов’язань.


Крім того, вже західні ЗМІ повідомляють, що представництво Європейського банку реконструкції та розвитку теж офіційно підтримало кандидатуру Лавренчука.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий