Портников оцінив перспективу початку найближчим часом Третьої світової війни

Портников оцінив перспективу початку найближчим часом Третьої світової війни

Третя світова війна не буде схожа ні на Першу, ні на Другу, але передбачити послідовність дій, які призведуть до трагічного фіналу, неможливо. Про це для «Радіо Свобода» написав журналіст Віталій Портников, передає replyua.net.




«Чи може завтра початися третя світова війна? Ну, наприклад, в тому випадку, якщо північнокорейський диктатор вирішить в черговий раз посмикати тигра за вуса, не повірить в те, що американське «стратегічне терпіння» закінчується, і влаштує будь-яке ракетне випробування неподалік від Токіо або Сеула? Чи будуть Росія і Китай намагатися захистити КНДР у разі рішучих заходів Сполучених Штатів?»,- задається питаннями публіцист.


«Війну велика частина з нас уявляє собі завдяки перегляду військових фільмів — бомбардування, обстріли і, звичайно, найстрашніше в фіналі — Хіросіма. Але Третя світова війна не буде схожа на Другу. Ризики другої світової очевидні навіть для самих божевільних і відв’язаних диктаторів, а після її закінчення з’явилася величезна кількість технологій, які дозволяють воювати зовсім інакше», — підкреслює журналіст. Напад Росії на Грузію і Україну, анексія Криму, війна за Сирію, кібервтручання в американські президентські вибори, спроби КНДР і Ірану отримати ядерну зброю — все це і може бути початком великої війни, припускає він.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий