Портніков: Путін щойно зізнався у військових злочинах

Портніков: Путін щойно зізнався у військових злочинах

Публіцист Віталій Портніков дав свої коментарі з приводу відмови Російської Федерації ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, — про це replyua.net інформує з посиланням на Newsru.ua.




Так, Портніков нагадує, що саме російський президент Володимир Путін був людиною, яка свого часу підписала Римський статут. Щоправда, на той момент він був президентом всього кілька місяців, а тому ще не встиг «зачистити» адміністрацію від персоналу, прийнятого на роботу Єльциним. І зовнішньополітичне відомство на той момент очолював не «сучасний Ріббентроп» Сергій Лавров, а доволі обережний Ігор Іванов. Саме він і запропонував російському президенту приєднатись до міжнародного документу.


На той момент ніхто не бачив жодних ризиків – важко було б уявити, що розтерзана Чеченською війною держава захоче колись вступати у бойові дії чи тим більше проявляти агресію. Все змінилось вже через вісім років, у 2008 – вторгнувшись у Грузію, російські військові вчинили цілу низку кривавих злочинів, аж до етнічних чисток. Зараз їх діяння розглядаються у Гаазі. Наступним кроком стали Крим і Донбас, на території яких, за твердженнями Кремля, «немає» російських військ. Але, якщо немає, то і боятись було б нічого. І що швидше Путін намагається відхреститись від Міжнародного кримінального суду, то я голосніше він зізнається всім у вчиненні військових злочинів, — підсумовує Портніков.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий