«Потрібно робити ставку на спеціалістів»: у Зеленського пояснили, що буде з мобілізацією в Україні

«Потрібно робити ставку на спеціалістів»: у Зеленського пояснили, що буде з мобілізацією в Україні

Україна в питанні мобілізації покладатиметься на якість, а не кількість, як Російська Федерація. Для Збройних сил нашої країни набагато важливіше мати якісно підготовлених спеців, тому що нинішня війна – це війна артилерії та складної техніки.




Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі ЗМІ. Він уточнив, що призов до ЗСУ залежатиме від оперативної ситуації та ефекту, який спричинить так звана часткова мобілізація в Росії.


Представник ОП висловив упевненість у тому, що Київ «безумовно краще розуміє математику війни», ніж Москва.

Україна практично з перших днів активно формувала свої резерви, структурувала через ТРО кадрові можливості, активно домовлялася про тренінгові центри (зокрема, з країнами Заходу). «Але війна – це, зрозуміло, постійний процес уточнень, оперативно-тактичних змін, додаткових логістичних дій», – зазначив він.



Подоляк сказав, що росіяни відправлятимуть на «спецоперацію» масу непідготовленого резерву, щоб показати кількість, але для України набагато важливіше мати якісно підготовлених спеців.

«Тому що це війна не стрілецького типу, а важкої артилерії, складної техніки, спеціального програмного забезпечення. Тому сьогодні важливо мати саме спеців, чим ми й займаємося разом із партнерами. Якість, а не кількість», – наголосив радник керівника Офісу президента.

Крім того, наша країна уважно стежить за тим, як агресор проводить свою мобілізацію, кого, куди і як призиває до ЗС РФ, скільки відправлять безпосередньо на лінію зіткнення і як ці солдати проявлять себе.

«І вже саме від цього залежатимуть наші корективи, якщо вони будуть потрібні… Тому ще раз повторю: важливо не просто механічно говорити про мобілізацію, про її додаткове проведення. Набагато краще, розуміючи принципи війни, робити ставку на підготовку саме якісних спеців, що значно важливіше в сучасній війні», – підсумував Подоляк.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий