Потужний удар України по Росії: Як “Євробачення-2019” показало, наскільки сильною стала наша країна

Потужний удар України по Росії: Як “Євробачення-2019” показало, наскільки сильною стала наша країна

Україну хотіли підставити, втягнути в чергову провокацію, але вона з честю витримала це “поп-культурне” випробування, пише Діалог.UA.




Вляглися пристрасті, пов’язані з нацвідбором на “Євробачення” в Україні, настав час спокійно і без зайвих емоцій поговорити про те, що насправді сталося і які уроки нам усім варто було б витягти. З одного боку, багато українців щороку з нетерпінням чекають результатів національного відбору, а потім і сам пісенний конкурс, вболівають за своїх представників, переживають, голосують, обговорюють виступи. Особливо цікаво нашим громадянам порівнювати своїх виконавців з російськими: так було і до війни, а зараз особливо.


Емоції переливали через край, коли Джамала посіла перше місце, випередивши всіх, в тому числі і представника РФ Сергія Лазарєва. Але з іншого боку, такі роки після чудової перемоги не обіцяли Україні нічого приємного. І якщо в 2017 році на домашньому “Євробаченні” наша країна виставила не найсильнішого представника, то ось оцінки журі в 2018 році відверто змусили розчаруватися в самому конкурсі і засумніватися в об’єктивності цих “фахівців”.

А як ще це сприймати, якщо глядачі ставлять Меловіну місце в сімці лідерів, а судді “топлять” його, ставлячи на останнє місце, хоча виступ нашого представника було далеко не найгіршим серед конкурсантів-фіналістів.



А в цьому році Україну просто вирішили підставити. Ще точно неясно, хто саме: недоброзичливці в Росії або “п’ята колона” в самій Україні, але в фінал потрапили дві дочки кримських чиновників-зрадників, а також “голуб миру” Maruv, яка влаштувала на сцені сексуальні танці в “догі-стайл”. Багато хто почали дорікати ведучим нацвідбору в зайвій “заполітизованості”. Але з іншого боку, якби вони задавали конкурсантам питання “чисто по музиці”, ті ж Анна-Марія могли посісти перше місце, а потім почати базікати всяку “ватну” нісенітницю , і удар по Україні був би набагато страшнішим, ніж просто відмова від пісенного конкурсу.

Не менш шокуючою могла б виявитися і поїздка Maruv . Мало того, що “танці з борделю” – далеко не найкраще, що має показувати світу стікаюча кров’ю Україна. Вже точно не “йди до мене”, “візьми мене” та інше в такому стилі. Не кажучи вже про те, що якщо від України вийдуть на сцену дівчата, що труться об суддівські столики і демонструють свої п’яті точки, то і всю країну будуть асоціювати саме з представницями найдавнішої професії. І можна собі уявити, як це все обсмаковувала б російська пропагандистська машина. Особливим рядком тут миролюбна риторика співачки – дуже недоречна на тлі утримання Росією українських моряків і нових обстрілів на Донбасі. А також російське походження пісні Maruv і її гастролі в РФ.

Крім того, в Мережі з’явилася версія і про те, що ця співачка пов’язана з російськими спецслужбами і виграла відбір нечесно.

Як слушно зазначив український письменник Лесь Подерев’янський, якщо уявити собі, що ця “спрагла до миру з Росією” співачка поїде на “Євробачення”, і там до неї підійде з мікрофоном Скабєєва, а та щось ляпне у відповідь, то навіщо взагалі Україні таке потрібно?

Зрозуміло, що багато людей, які займаються “попсою” – суб’єкти легковажні, абсолютно байдужі до своєї країни. Для одних на першому місці гроші, політикою вони не цікавляться, для інших путінська Росія – “братська” країна, як нібито не армія РФ окупувала Крим і влаштувала бійню на сході України.

До речі, щодо контракту з “кабальними” умовами, від якого відмовилася Maruv. Той же Андрій Данилко в недавньому інтерв’ю підкреслив, що умови нинішнього договору були ідентичні тому документу, що він підписував в 2007 році, виступаючи в ролі Вєрки Сердючки. І нічого не завадило гумористу гідно представити свою країну на конкурсі. Тому ця “відмазка” якась несолідна.

Дивлячись на все, що відбувається, полегшено зітхаєш, що наша країна вирішили зробити такий “хід конем” і взагалі відмовитися від поїздки . З такими переможцями краще взагалі не представляти країну. Тепер нам необхідно винести урок з подій і до наступного нацвідбору підготуватися більш ретельно.

Для воюючої країни, у якої значна частина знаходиться під контролем чужих озброєних формувань, дуже важливо не проколюватися на міжнародній арені. І направляти таких представників, які у виступах популяризують саме українську національну культуру, а не казна-що. У нас є достатньо музикантів, які не бояться називати Крим і Донбас українськими і засуджувати дії влади сусідньої держави. У нас вистачає виконавців, які, дивлячись на полонених українців, навіть і не думають про заробіток в Росії. І які запропонують широкій аудиторії саме українську пісню, а не дешеві заклики куртизанки до статевого акту.

Проте, навіть на цьому скандальному відборі Україна показала, що лояльні до Кремля співаки вже не мають шанси представити країну. Ті хто заробляють копієчку в країні-агресорі не будуть представляти Україну. Пісня з сумнівним походженням, записана на російському лейблі, не звучатиме під українським прапором.

“Євробачення-2019” показало, наскільки сильною стала наша країна. І будь-яка спроба Москви підсунути Україні “троянського коника” закінчиться катастрофічним провалом.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий