Поводиться, ніби готується вийти на свободу: співробітники колонії розповіли про Зайцеву

Поводиться, ніби готується вийти на свободу: співробітники колонії розповіли про Зайцеву

Цьогоріч 18 жовтня виповнилося рівно чотири роки від дня смертельної аварії у Харкові, коли позашляховик Lexus під керуванням студентки Олени Зайцевої влетів у натовп людей на тротуарі. Тоді п’ятеро осіб загинули на місці, шестеро отримали травми, із яких один потерпілий помер у лікарні.




Нині рідні жертв трагедії отримують від засудженої копійки компенсації. А сама винуватиця ДТП, якій дали 10 років ув’язнення, у колонії поводиться так, ніби ось-ось має вийти на волю, йдеться у матеріалі «Сьогодні».


24-річна Зайцева з вересня 2019-го відбуває покарання у Покровському виправному центрі №79 на Дніпропетровщині. За словами його співробітників і джерел видання у Державній кримінально-виконавчій службі, вона тривалий час «поводиться зразково», ніби готується достроково вийти з-за ґрат.

Зокрема, жінка не порушує порядок, працює в одному з цехів, постійно читає, бере участь у культурно-масових заходах.



«Читає книги просто запоєм, всюди проявляє активність. Маю на увазі культурні заходи, які проходять на території виправного центру. Крім того, Зайцева працює, залучена до вишивання», – розповіли працівники.

Працівники виправного центру розповіли про "зразкову поведінку" Зайцевої

Адвокатка потерпілих Лариса Матвєєва зазначила: щоб клопотати про дострокове звільнення, Зайцева має відбути щонайменше половину терміну ув’язнення. Водночас рішення про це не може ухвалюватися без наявності з боку винуватиці відшкодування потерпілим заподіяної шкоди.

Крім цього, додала правозахисниця, хороші відгуки про засуджену мають бути підкріплені також реальними справами.

«Наприклад, щоб намагалася компенсувати заподіяну шкоду. Коли ми направляли запит, за допомогою якого хотіли дізнатися про те, чому ж від Зайцевої приходить так мало грошей, то не отримали відповіді. Вона відмовилася розкривати інформацію, вважає її конфіденційною», – зауважила Матвєєва.

Олена Зайцева та інший учасник смертельної аварії Геннадій Дронов
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий