Призовний вік хочуть змінити: кому надішлють повістки

Призовний вік хочуть змінити: кому надішлють повістки

Народні депутати хочуть підвищити призовний вік з 27 до 30 років.




Відповідні зміни передбачені прийнятим 27 лютого в першому читанні законопроектом №6052 щодо вдосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби, передає kr24.com.ua.


Згідно з проектом закону, зміниться і порядок зарахування осіб, які здійснюють підготовку на посади сержантського і старшинського складів. Крім того, він передбачає можливість продовжити військову службу військовослужбовцям, визнаним військово-лікарськими комісіями за станом здоров’я непридатними до військової служби.



Навіть ті, хто визнаний непридатним, може піти на службу за контрактом. Виняток становлять розумові, сенсорні, психологічні дефекти і інші захворювання, визначає Міноборони.

Також уточнюються питання звільнення з військової служби та визначаються підстави звільнення військовослужбовців з числа іноземців та осіб без громадянства, які не пройшли випробувальний термін. Регулюються питання забезпечення, зокрема житлом, військовослужбовців, відряджених до державних органів, підприємства, установи, організації.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий