Путін назвав розпад СРСР трагедією і заявив, що бачив карти «розділу» Росії

Путін назвав розпад СРСР трагедією і заявив, що бачив карти «розділу» Росії

Президент Росії Володимир Путін вважає, що розпад СРСР – це трагедія. Він переконаний, що такі самі почуття тоді були у більшості жителів колишнього Союзу.




Таку заяву Путін зробив у фільмі «Росія. Найновіша історія», який у неділю, 12 грудня, показали на телеканалі «Росія 1». Крім того, на його думку, розвал СРСР насправді був «розпадом історичної Росії під назвою Радянський Союз».


Він зазначив, що РФ через розпад СРСР втратила 40% територій, виробничих потужностей та населення. Глава держави сказав, що тоді «25 млн росіян відразу опинилися за кордоном», маючи на увазі нові незалежні держави.

«Для них (республік, які стали незалежними – Ред.) це добре, напевно, але для людей, які не з власної волі опинилися за кордоном, це, безумовно, погано… Це велика гуманітарна трагедія, без жодного перебільшення», – заявив політик.



Він додав, що через розпад СРСР багато хто з росіян «не міг повернутися додому і возз’єднатися з родичами», залишився без роботи та житла.

Путін також розповів про те, що у 1990-ті роки у багатьох країнах Європи нібито були впевнені, що й Росія теж розпадеться. За його словами, у європейських державах навіть створювали карти, де РФ була поділена на самостійні одиниці.

Президент Росії наголосив, що він особисто бачив схеми такого «розділу».

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий