Путін різко відреагував на умови України щодо транзиту газу

Путін різко відреагував на умови України щодо транзиту газу

Президент Росії Володимир Путін назвав «неприйнятними» умови України для транзиту російського газу в Європу з 1 січня 2020 року.




Про це пише «РБК-Україна«. Видання також зазначає, що Путін під час виступ підкреслив, що хоче продовжувати транзит по території України в наступному році.


«Росія і Україна зараз ведуть газові переговори. Правда, умови, які нам пропонують українські транзитери (можливі), вони економічно неприйнятні для нас поки. Але я сподіваюся, що це запитна позиція, і вдасться позиції якось узгодити», – сказав Путін.

При цьому голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що запропоновані українською стороною тарифи на транспортування газу в Європу з 2020 року дуже високі. Він також підкреслив, що ці тарифи навіть вищі за ті, за якими сторони працюють зараз.



«Ми знаходимося в постійному контакті з компанією, яка в Україні має стати незалежним газотранспортним оператором (ТОВ «Оператор газотранспортної системи України»), і наші консультації проходять і в Відні. Ми обговорюємо міжоператорську угоду, ми обговорюємо транспортний договір», – сказав він.

Також чиновник зазначив «велику кількість питань, які стосуються тарифів». «Це дуже-дуже високі тарифи, які значно вище чинного тарифу, за яким ми зараз транзитуємо газ через територію України», – зазначив Міллер.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий