Путін розповів про «нахабну брехню» США під час Євромайдану

Путін розповів про «нахабну брехню» США під час Євромайдану

Він розповів на те, як він вплинув на Януковича




Президент Росії Володимир Путін заявив, що США «грубо і нахабно» обдурили Росію під час Євромайдану в Україні. Про це повідомляє видання «РИА Новости».


«До нас звернулися американські партнери, вони попросили нас, щоб ми зробили все, я зараз кажу майже дослівно прохання, щоб Янукович не застосував армію, щоб опозиція звільнила площі, адміністративні будівлі і перейшла до виконання досягнутих угод про нормалізацію ситуації», — розповів Путін.

За його словами, Росія погодилася, а «через день в Україні відбувся державний переворот».



«Ну хоч подзвонили б, хоч би щось зробили, хоч слово сказали. Хоча б сказали — знаєте, є таке поняття, як ексцес виконавця, — що ми цього не хотіли, але так ось події (розвивалися — Ред.), але ми зробимо все, щоб повернути все в правове поле. Ні слова, навпаки, повна підтримка тих, хто здійснив державний переворот», — сказав Путін.

Російський президент відмітив, що цей випадок став першим серйозним обманом з боку американських партнерів.

«Так грубо і нахабно, мабуть, в перший (раз). Так, щоб сказали: давайте зробимо так, а насправді все зробили по-іншому і навіть не зволили щось сказати з цього приводу, такого, мабуть, не було», — уточнив він.

Як відомо, Янукович втік до Росії в 2014 році. За останніми даними він живе у Ростові.

У процесі про держзраду Янукович звинувачується в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (мова йде про спільництво як одну з категорій співучасника злочину), ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків; передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років), ч. 1 ст. 111 (державна зрада, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років), ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років) Кримінального кодексу України.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий