«Путін зробив найбільшу помилку у своїй кар’єрі», США можуть надати Україні летальну зброю, – сенатор

«Путін зробив найбільшу помилку у своїй кар’єрі», США можуть надати Україні летальну зброю, – сенатор

Сполучені Штати Америки готові надати Україні летальну зброю в разі вторгнення на її територію сил Росії. А керівництво РФ обов’язково заплатить ціну за свою велику помилку – агресію проти країни-сусіда.




Таке переконання висловив сенатор-демократ від штату Коннектикут Річард Блюменталь, передає «Інтерфакс-Україна». Він відвідав Київ і у складі двопартійної делегації американського Конгресу 17 січня зустрічався з президентом Володимиром Зеленським, повідомляє пресслужба ОП.


«Думаю, Володимир Путін зробив найбільшу помилку в своїй кар’єрі, недооцінивши, наскільки хоробро народ України боротиметься з ним, якщо він вторгнеться. Ми введемо дуже болючі економічні санкції, але ще важливіше те, що дамо народу України летальну зброю, якої він потребує для того, щоб захищати свої життя», – заявив політик.

За його словами, не важливо – будуть це переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin або ракетні системи Stinger, стрілецька зброя чи катери – Росія зіткнеться з наслідками і заплатить ціну.



Водночас сам російський лідер Путін, переконаний Блюменталь, «увійде в історію як парія».

Сенатори Конгресу США на зустрічі із Зеленським

Його колега з Демократичної партії Джин Шахін (сенаторка від Нью-Гемпшира) наголосила, що вони хочуть донести українському народу: США стоять на боці України та підтримують зусилля влади забезпечити йому можливість самому вирішувати своє майбутнє.

«Ми також хочемо відправити меседж Путіну – він має зрозуміти, що ми стоїмо з Україною, і притягнемо його до відповідальності, якщо він погрожуватиме її суверенітету», – заявила вона.

Зі свого боку республіканець від Огайо Роб Портман додав, що сенатори двох партій у Вашингтоні не завжди і не у всьому погоджуються. Однак у питанні України вони єдині.

«Захист свободи – це те, що нас об’єднує і за що ми виступаємо, тут немає політичних кордонів», – запевнив він.

Додамо: міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що Україна отримає нову легку протитанкову зброю через наростання загрози вторгнення Росії. Також він додав, що британські військовослужбовці проведуть навчання українських колег, щоб допомогти ЗСУ у використанні нової зброї.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий