П’яний «мажор» збив вінницького невролога. Він помер у лікарні

П’яний «мажор» збив вінницького невролога. Він помер у лікарні

У Вінниці попрощались із 41-річним Олексієм Бурцевим — неврологом міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги №2.




У ніч на 1 травня його збив п’яний водій автомобіля «Hyundai Sonata» та втік. Винуватця затримав інший водій, який рухався позаду. Олексій отримав надскладні політравми. Медики робили все можливе, але врятувати колегу не змогли. Олексій помер 2 травня. Відразу після цього водія іномарки на два місяці помістили у СІЗО. Рідні та колеги покійного підозрюють, що через впливові зв’язки винуватець намагатиметься уникнути покарання. Тому вимагають справедливого розслідування цієї резонансної справи.


– Олексій — наш єдиний син. Лікар у третьому поколінні. Навчався у Вінницькому медичному університеті, а згодом у Військовій академії у Києві. Прослужив в армії десять років: був начальником медичної служби в Миколаєві, Краматорську та Львівській області, — каже тато покійного Василь Миколайович. — Потім син звільнився і повернувся до мирного життя. П’ять років тому влаштувався неврологом у Вінницьку лікарню швидкої медичної допомоги, де працює його матір Тетяна Борисівна. Зарекомендував себе як чудовий фахівець та гарний товариш. Власної родини Олексій не встиг створити, повністю віддавався улюбленій роботі. Жив поряд із лікарнею — по Грибоєдова. Захоплювався поезією, писав вірші.

Того трагічного дня в Олексія гостював товариш-інтерн. Вони працювали за комп’ютером і затримались до дванадцятої ночі. Тому коли гість зібрався додому, син вирішив його провести. Посадив на маршрутку, а сам повертався додому. Дорога була пуста. Раптом на пішохідний перехід біля зупинки Грибоєдова вискочила іномарка. Вона збиває сина та протягує ще метрів 50-100. Після того водій скинув Олексія з капота та поїхав далі. Поряд проходив колега сина — інфекціоніст. Він викликав «швидку» та правоохоронців. Крім того, свідком аварії став поляк, який їхав ззаду за іномаркою. Саме він наздогнав та зупинив винуватця вже при виїзді з Вінниці. Вирвав ключ запалювання, скрутивши втікача, і викликав поліцію. Тоді спересердя випалив: «У вас якась дика країна і люди. У Польщі так не робиться. А ви ще хочете в Європу…»



Вже у лікарні в Олексія діагностували травми головного мозку, перелом шийного відділу хребта, гематорекс обох легень, переломи двох гомілок та правої руки у двох місцях та черевна гематома, йому видалили селезінку, прооперували інші органи…

– На ньому живого місця не було, — кажуть ті, хто боровся за його життя.

Більше доби він пробув у комі. Поряд була мама та молилась за його одужання.

– Син навіть розплющив очі, але у них, крім страху, нічого не було. Мабуть, відчував кінець… Тоді потекли сльози і Олексій закрив очі. На жаль, травми виявились несумісними із життям. Ми дуже вдячні всьому медперсоналу та головному лікарню лікарні швидкої допомоги за все, що вони зробили для нашого сина та розділили з нами це горе.

Як згодом з’ясувалось, за кермом автомобіля знаходився 27-річний киянин.

– Він працює бухгалтером у престижній фірмі. Приїхав у Вінницю на весілля до знайомих. Напився, як свиня, і в такому стані виїхав у Київ. У його крові зафіксували 2,8 проміле алкоголю при межі 0,4! Батьки винуватця приїжджали до нас на розкішному «Мерседесі». Пропонували нам гроші, казали, що їхній син мав невдовзі одружитись, щоб пожаліли його…. Проте ми відповіли, що у нашої дитини вже ніколи не буде весілля і ніякі гроші нам її не замінять!.

Батьки винуватця просили для нього домашній арешт. На засідання міського суду Вінниці про міру запобіжного заходу нас навіть не покликали. Про суд ми випадково дізнались, і завдяки нашій присутності водія забрали під варту. Але сторона обвинувачення вже подала апеляцію. Тому зрозуміло, що винуватця будуть «відмазувати». Ми вимагаємо провести незалежне та об’єктивне розслідування цієї справи та покарати водія-вбивцю.

Як розповіли журналісту у прес-службі обласної поліції, авaрія стaлaсь після опівночі по вулиці Київській.

– Aвтомобіль «Hyundai Sonata» рухaвся з боку 1-го пров. Київського в нaпрямку вул. Грибоєдовa. Біля будинку №49 водій aвтомобіля, 27-річний житель м. Києвa, допустив нaїзд нa 41-річного вінничaнинa, який перетинaв дорогу у невстaновленому місці, після чого поїхaв дaлі, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Зі слів очевидців події, водій «Hyundai» знaходився у стaні aлкогольного сп’яніння. Пострaждaлого пішоходa у важкому стaні допрaвили у лікaрню, aле від отримaних трaвм він помер. Прaцівникaми поліції проведені першочергові слідчі дії, знято відео з кaмер спостереження. Опитуються свідки ДТП. Правопорушнику оголошено про підозру у вчиненні смертельної aвaрії. Зa фaктом ДТП відкрито кримінaльне провaдження — порушення прaвил безпеки дорожнього руху aбо експлуaтaції трaнспорту особaми, які керують трaнспортними зaсобaми.

Батьки проти такого тлумачення подій — адже підозрілий Гончар, заподіявши смертельні травми сину, протягнув його 50-100 метрів, ось і виявилось «невстановлене місце». Крім того, він залишив сина помирати, не надавши допомоги, і якби не поляк — вже був би у бігах, може, навіть і вивезений за кордон… І це — обтяжуючі обставини…

Учасник ДТП зараз перебуває у Вінницькому СІЗО. Впливові родичі докладають усіх зусиль, щоб витягти його до Києва.

«33-й канал»

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий