П’ять причин, які змусять «кинути» алкоголь

П’ять причин, які змусять «кинути» алкоголь

Багато людей вважають, що вечір без якогось коктейлю – поганий вечір. Чи відпочинок із друзями без спиртних напоїв – поганий та нудний відпочинок. Але ми навіть не задумуємося, яку шкоду ми завдаємо своєму організму, коли споживаємо алкоголь.


Навіть якщо ви не зловживаєте ним, а дотримуєтеся рекомендованих норм його споживання, все одно прислухайтеся до себе: організм у будь-якому разі «кричить» вам про те, що щось вже потрібно змінювати.

Так, подолати залежність складно, але якщо ти знаєш про «приз» у кінці «бою», то стає набагато легше. Сьогодні ми поговоримо з вами про «плюси» категоричної відмови від спиртних напоїв.



По-перше, чиста шкіра. Всі алкогольні напої зневоднюють наш організм. Печінка розпізнає «отруту», переробляє алкоголь, а нирки активно виводять з організму продукти розладу. Звісно, усі ці процеси сильно відбиваються на нашій шкірі: вона втрачає тонус, стає в’ялою та сухою. Якщо ви припините вживати алкоголь – результат не змусить себе чекати. Вже за кілька днів шкіра буде виглядати сяючою та зволоженою. Також зникнуть мішки під очима та набряклість.

Другою перевагою відмови від вживання спиртних напоїв є втрата зайвої ваги. Алкоголь уповільнює метаболізм та містить у собі багато калорій, а також підвищує апетит.

Окрім цього, алкоголь — найсильніший препарат: згідно з дослідженнями, він підсилює наші почуття, тим самим змушуючи нас гостріше реагувати на ароматні страви і спонукаючи більше їсти. Слідом за однією залежністю приходить нова — харчова, наслідки якої можуть за ступенем тяжкості навіть посперечатися з алкогольною: це і надмірна вага, і цукровий діабет, і серцево-судинні захворювання, і захворювання печінки. Список можна продовжувати дуже довго.

Прибравши алкоголь зі свого основного меню, ви не тільки зменшите споживання непотрібних калорій, але і не станете з’їдати зайве, позбувшись від настирливого фальшивого почуття голоду.

Частина четвертої переваги матеріальна, проте не менш важлива. Ви ніколи не пробували підрахувати, скільки грошей в місяць або на рік ви витрачаєте на алкоголь? Підсумкова сума вразила б вас настільки, що ви б точно вирішили назавжди покінчити з цією шкідливою звичкою. А скільки чудових нарядів можна було б купити на ці гроші!

Сказавши алкоголю «ні», ви також побачите, скільки вільного часу з’явилося у вашому житті. Особливо це стосується часу, які раніше ви проводили, страждаючи в тяжкому похміллі всю першу половину дня, а то й цілий день

І, нарешті, п’яте: дія алкоголю в чомусь схожа на дію цукру на наш організм. Отримуючи бажану «дозу», ми відчуваємо задоволення і прилив енергії, а не отримавши її, ми відчуваємо різкий занепад сил. Такі хімічні скачки в результаті викликають у нас сильну залежність, ми важче справляємося зі стресами, мучимося головним болем і навіть депресією, а сон стає порушеним, нездоровим: про все це говорять останні дослідження в цій області. Ми перевтомлюватися, навіть не почавши працювати.

Источник:  bdzhola

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий