Рахунки за опалення будуть рости

Рахунки за опалення будуть рости

Експерти вважають, що ціни на газ зростуть ще більше і січневі платіжки будуть ще на 20-25% вище грудневих.




У п’ятницю кияни почали отримувати квитанції за опалення в грудні. І в більшості випадків цифри там істотно вище, ніж за листопад.


— У нас є загальнобудинковий лічильник,

— каже киянин Андрій.

За трикімнатну квартиру площею 69 квадратних метрів у старому панельному будинку в листопаді я заплатив близько 1700 грн, а за грудень рахунок прийшов на майже 2000 грн. Виходить близько 30 грн за квадратний метр.

Ще один киянин Олександр сказав, що в його будинку з лічильником сума зросла майже в півтора рази.



— У нас відносно новий цегляний будинок, тому рахунки за опалення були в середньому нижче, ніж по Києву,

— говорить Олександр. –

У листопаді за мої 70 квадратних метрів нарахували близько 1100 грн, а в грудні вже нарахували 1580 грн. Тобто, майже в півтора рази більше. Боюся уявити собі рахунок за січень…

При цьому, швидше за все, січневі платіжки будуть ще більше. Все, звичайно, залежить від погоди у другій половині місяця, але різдвяні морози змусили теплокомуненерго спалювати істотно більше газу. Підтвердженням цьому є статистика компанії «Укратрансгаз».

Так, якщо у листопаді середньодобовий відбір зі сховищ становив близько 30 млн кубометрів на добу, в грудні 50 млн кубометрів на добу, то за перші 10 днів січня було піднято близько 600 млн. кубометрів або 60 млн кубометрів на добу.

Чи вистачить Україні газу до кінця опалювального сезону?

У компанії пояснюють, що на сьогодні газовий баланс виглядає наступним чином: 60 млн кубометрів ми добуваємо, 60 млн кубометрів піднімаємо зі сховищ і ще близько 40 млн кубометрів купуємо по реверсу з ЄС.

Експерти не виключають, що у зв’язку зі збільшенням споживання газу січневі платіжки будуть ще на 20-25% вище грудневих.

Источник: newsdaily

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий