Роман Цимбалюк на російському ТБ прокоментував «націоналізацію» підприємств в ОРДЛО

Роман Цимбалюк на російському ТБ прокоментував «націоналізацію» підприємств в ОРДЛО

Під час прямого ефіру політичного ток-шоу на одному з російських телеканалів український журналіст Роман Цимбалюк прокоментував торгову блокаду окупованих територій Донбасу та оприлюднив її причини, зауваживши, що, будучи державою-окупантом у відповідності до положень Мінська-2, Російська Федерація повинна негайно залишити регіон. Про це повідомляє replyua.net. Зокрема, українському кореспонденту задали запитання про його ставлення до нинішньої ситуації, а також наслідків, до яких вона призвела. Роман Цимбалюк заявив, що причиною цього стали саме Мінські домовленості.




«Як би хтось не намагався інтерпретувати Мінські домовленості, але вони полягають у необхідності Росії залишити території Донбасу, які опинилися під окупацією. В даний час для цього нічого не булого зроблено, і в офіційній позиції Кремля також немає ніяких змін», — зазначив Роман Цимбалюк.


Саме тому, на його тверде переконання, українські активісти вирішили вдатися до перекриття торгових шляхів з регіоном. «Протягом трьох років у ситуації не відбулося ніяких змін, в переговорах немає жодного прогресу, а це питання, так чи інакше, потрібно вирішувати. Тим часом, в Україні влада поки не вирішила, як правильно реагувати на таку ситуацію», — сказав Цимбалюк.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий