Російські найманці умисно калічать себе, щоб не йти на передову, — ГУР

Російські найманці умисно калічать себе, щоб не йти на передову, — ГУР

Російське командування застосовує до військовослужбовців жорсткі обмеження на спілкування з рідними і близькими засобами зв’язку під загрозою притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення режиму.

В рядах російських військових і найманців на окупованому Донбасі почастішали випадки нанесення умисних травм і поранень з метою ухилення від участі в бойових діях і проходження військової служби. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.




«Починаючи з 31 грудня 2016 в підрозділах 1 і 2 АК окупаційних військ відзначено більше 20 випадків заподіяння умисних ушкоджень частин тіла військовослужбовцями з метою ухилення від участі в бойових діях і проходження військової служби», — йдеться в повідомленні.


Крім того, за даними ГУР, в 13 стрілецькому батальйоні (Ровеньки) 2 окремої мотострілкової бригади (Луганськ) 2 АК ВС РФ після проведення ротаційних заходів кількість бажаючих звільнитися з військової служби зросла до 30 осіб (в даний час укомплектованість батальйону особовим складом становить близько 50 відсотків).

«У зв’язку з необхідністю проведення фінансових розрахунків звільнених виникла проблема з виплатою поточного грошового забезпечення особовому складу, що призвело до внутрішніх конфліктів в батальйоні», — відзначають в розвідці.



Також повідомляється, що російське командування застосовує до військовослужбовців жорсткі обмеження на спілкування з рідними і близькими засобами зв’язку під загрозою притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення режиму.

«З 3 січня ц.р. в підрозділах окупаційних військ проводяться оперативні заходи ФСБ РФ по виявленню військовослужбовців, які в новорічні дні спілкувалися з абонентами на території України, з метою притягнення їх до відповідальності за порушення заборони», — додали в ГУР.

Читайте також на сайті:

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий