Росія озвучила США пропозиції щодо гарантій безпеки, які має намір вимагати від Заходу

Росія озвучила США пропозиції щодо гарантій безпеки, які має намір вимагати від Заходу

У Кремлі передали Вашингтону свої пропозиції щодо розроблення так званих юридичних гарантій безпеки щодо розширення НАТО. Росія заявила, що готова розпочати переговори з цього питання негайно.




Про це сказав радник президента Російської Федерації Володимира Путіна із зовнішньої політики Юрій Ушаков, пише Reuters. Конкретні пропозиції було передано під час зустрічі з помічницею державного секретаря США Карен Донфрід, яка у середу, 15 грудня, перебувала з офіційним візитом у Москві.


Американська дипломатка прилетіла для переговорів щодо зростання напруженості між Сходом та Заходом через нарощування російських військ біля України. Донфрід зустрілася із заступником міністра закордонних справ РФ Сергієм Рябковим. Політикиня також має приїхати на переговори і в Україну.

«Американським представникам буквально сьогодні було передано конкретні пропозиції у нашому МЗС, спрямовані на розвиток російських правових гарантій», – сказав Ушаков.



Він додав, що Кремль готовий «негайно розпочати переговори щодо цього важливого питання».

Нагадаємо: Росія хоче, щоб США та НАТО дали юридичні гарантії того, що Альянс не розширюватиметься далі на схід та не розміщуватиме певні системи озброєнь на території України та інших країнах, що межують з Росією.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий