Росію чекає кривавий внутрішній конфлікт чи війна всіх проти всіх

Росію чекає кривавий внутрішній конфлікт чи війна всіх проти всіх

Український публіцист, журналіст, ведучий Віталій Портніков прокоментував святкування Дня народної єдності в Росії – свято, «покликане замінити річницю більшовицького «жовтневого перевороту» і наповнене шовіністичними промовами і гаслами».




«Головною подією свята стало відкриття пам’ятника Київському князю Володимиру. Присутні біля підніжжя нового постаменту російські керівники не приховували своєї прихильності до ідеї «одного народу», яка відкриває перед країною можливості для агресії проти України та Білорусі», – зауважив Портніков.
За його словами, агресивні наміри влади підтримує більшість громадян Росії.
«Бандити, які воювали на Донбасі і навіть особисто причетні до знищення малайзійського літака, вільно пересуваються по вулицях Москви і стають гостями телевізійних шоу. Їм не потрібна охорона – в народній свідомості ці вовкулаки – герої. У російському парламенті можна побачити зрадників, які перейшли на бік окупанта після анексії Криму. Кожен із цих людей – символ того, що для більшості громадян Росії війна стала «продовженням політики», – наголосив у статті для Радіо Свобода публіцист.
Він підкреслив, що протягом минулих семи десятиліть після війни в російському суспільстві майже не залишилося людей, які розуміють, що це таке.
«Навіть їхні діти сьогодні – літні люди, які не грають ніякої ролі в суспільстві. Активна роль – у тих, хто народився у спокійні повоєнні десятиліття. Ці люди ніколи не знали справжньої воєнної небезпеки, зате пережили непрості 90-і роки, які зараз зображуються їхньою владою як «час приниження», – зазначив автор, додавши, що ці люди не змогли побудувати успішну країну.
На думку Портніков, Росія сьогодні – бідне анахронічне утворення, що перетворилося на світового парію, а його мешканці прагнуть реваншу і не розуміють небезпеки. Журналіст підмітив, що сьогоднішнє російське суспільство переповнене агресивністю, взаємною ненавистю, неповагою до навколишнього світу.
«Ми не знаємо, до чого призведе цей неминучий вибух. Можливо, Росія зважиться на відкриту війну з іншими країнами, спробує застосувати ядерну зброю, захопити чужі території. А може бути – і це ймовірніше – росіян очікує кривавий внутрішній конфлікт, війна всіх проти всіх, соціальні та національні конфлікти, терор, конфронтація регіонів. Передбачити не беруся», – висловив думку ведучий.
«Але одне я знаю напевно – своє щеплення від війни населення сучасної Росії обов’язково отримає», – підсумував журналіст.
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий