Розруха і розорення: шефа Путіна наздогнала нещадна кара

Розруха і розорення: шефа Путіна наздогнала нещадна кара

Російський олігарх Євген Пригожин, названий пресою “кухарем” президента Росії Володимира Путіна, втратив прихильність Міністерства оборони РФ, що перестало укладати з ним багатомільярдні підряди




У 27 разів скоротився обсяг контрактів на клінінг, будівництво та обслуговування військових містечок у компаній судимого за втягнення дітей у проституцію ресторатора Євгена Пригожина.


Відзначається, що за даними закупівель відомства, 2/3 його підрядників розорені, шість з дев’яти великих підрядників, яких пов’язували з бізнесменом, ліквідовані або перебувають у стадії ліквідації. При цьому з 2010 року компанії Пригожина вважалися головними постачальниками клінінгових послуг та харчування в армію. Претензії до Пригожина — ліцензійні порушення, таргани і цвіль в продуктах.

Ще в 2015 році компанії бізнесмена отримали від Міноборони замовлень майже на 30 млрд рублів, в минулому році – не набралося і 1 млрд рублів. Крім того підрядники міністерства тепер борються з них у судах. Всього Міноборони має «шеф-кухарю Путина» 2,7 млрд рублів.



За версією ЗМІ, конфлікт Пригожина з Міноборони міг бути пов’язаний з ПВК “Вагнера”. Бізнесмена також називають спонсором приватної армії Кремля.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий