Скорочення та безоплатні відпустки. До чого призвело підвищення мінімалки

Скорочення та безоплатні відпустки. До чого призвело підвищення мінімалки

У бізнесі тим часом, щоб платити менше податків, зменшують офіційне «вироблення трудоднів».


Так, в останній робочий тиждень 2016 року викладачів одного з київських вузів творчої спрямованості керівництво поставило перед фактом: грошей на перерахунок зарплати немає, пишуть «Вести».



«Кажуть, пишіть заяви на відпустку за свій рахунок до 16 січня, а там буде видно. Спочатку одна частина співробітників, потім інша. Нібито є таке розпорядження по вузах», — на умовах анонімності повідомив виданню один з викладачів.

Те, що це не поодинокий випадок, підтверджують у профспілках.

«Людям кажуть: якщо хочете залишитися, переходьте на 0,5 чи 0,75 ставки. Це в основному торкнулося ВНЗ та ПТУ. Сигнали йдуть звідусіль — з Івано-Франківська, Кропивницького, Києва і Дніпра. Ректори самі не знають, що тепер робити. Проблема в тому, що мінімалку підняли, але тарифна сітка залишилася стара, а фінансування системи освіти, навпаки, зменшилася. Шансів, що збільшать бюджет на освіту, немає», — повідомив журналістам голова Вільної профспілки освіти і науки України Володимир Фундовний.

Підтверджують тенденцію і в Конфедерації вільних профспілок. За словами голови конфедерації Михайла Волинця, людей і далі будуть відправляти за свій рахунок у відпустки, зменшувати ставки, звільняти.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий