Сотник: Страшно навіть уявити наслідки, якщо поляки доведуть, що катастрофа була влаштована Росією

Сотник: Страшно навіть уявити наслідки, якщо поляки доведуть, що катастрофа була влаштована Росією

Як інформує replyua.net, відомий російський опозиційний журналіст Олександр Сотник прокоментував інформацію про те, що в розслідуванні польської авіакатастрофи під Смоленськом з’явилися нові факти: Польща запідозрила диспетчерів РФ в диверсії – ЗМІ.




Нова польська комісія, повторно розслідує катастрофу президентського Ту-154 під Смоленськом і зараз підозра впала на російських диспетчерів, які навмисно спотворили інформацію, яка була передана екіпажу літака, що призвело до катастрофи президентського Ту-154, заявив глава групи, яка веде розслідування Вацлав Берчіньскій в ефірі польського телеканалу TVP. За його словами, у очолюваного ним колективу з’явилися відповідні записи переговорів, які вели росіяни між собою в диспетчерській вежі.


«Ми отримали шокуючі докази і вони докорінно відрізняються від тих, що ми мали до цих пір. Це явно суперечить інформації, яку ми одержали раніше від російської сторони», — сказав в інтерв’ю BBC Берчіньскій.

Фахівець повідомив, що згідно із записами, екіпаж міг бути введений в оману, оскільки йому була передана невірна інформація про відстані до злітно-посадкової смуги. Нові докази можуть бути передані правоохоронним органам, в результаті чого на російську сторону може бути покладена додаткова відповідальність за авіакатастрофу.



Комісія збирається наступного вівторка, запланувавши в четвер проведення спеціальної прес-конференції.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий