Справа Майдану: Адвокатів Януковича силоміць вивели з зали суду

Справа Майдану: Адвокатів Януковича силоміць вивели з зали суду

Двох платних адвокатів, що представляють Віктора Януковича у справі щодо розстрілів на Майдані, вивели із зали засідання суду.




Про це «Українській правді» розповіла адвокат Ольга Просянюк.


Вона зазначила, що у середу суд розглядає можливість заочного розгляду справи Майдану.

«Прокуратура прийшла разом зі своїм так званим захисником з Центру безоплатної правової допомоги Іваном Ангеліним, який не знаючи матеріалів справи, прийшов в процес вперше», — розповіла вона, додавши, що раніше суд вирішив залучити безкоштовного адвоката, попри те, що у Януковича є платні захисники.



«Разом з Ангеліним з’явилися і платні захисники (Ольга Просянюк і Олександр Грошинський – ред.). Грошинського не було допущено до судового засідання, і прокурори йому оголосили відвід», — розповіла вона.

За словами Просянюк, суд не допустив також її до засідання, мотивуючи тим, що в Януковича є безплатний адвокат. Після заяв адвоката, що суд виносить неправомірні рішення, суддя вирішив видалити платних адвокатів із зали суду.

Просянюк заявила, що вимагала від суду відкласти розгляд справи. Проте судове засідання продовжилося за участі лише безкоштовного адвоката.

Водночас Просянюк розповіла, що раніше були випадки, коли платні адвокати не з’являлися на судові засідання, проте це відбувалося з поважних причин, зокрема через те, що суд призначав свої засідання паралельно із засіданням у справі про держраду Януковича.

В коментарі Українській правді речник Нацполіції Ярослав Тракало заявив, що правоохоронці виконували рішення судді. Воно полягало в тому, що адвокати мали залишити залу судових засідань.

Олександр Шумілін, УП
Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий