США висунули жорсткі умови Києву для траншу МВФ

США висунули жорсткі умови Києву для траншу МВФ

Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав українську владу виконати раніше взяті на себе обіцянки щодо створення антикорупційного суду, а також продовжити реформування, у тому числі і в енергетичній сфері.




Така заява прозвучала під час слухань в сенатському комітеті  Державного департаменту з питань міжнародних відносин, передає “Народна Правда” з посиланням на  “Інтерфакс-Україна“.


Помічник державного секретаря США Весс Мітчелл розповів, що США закликають Україну не обмежуватися проведенням реформ в більш легких галузях, але і впровадити в країні складні структурні реформи. Як наголошується, найбільше це стосується створення антикорупційного суду і проведення енергетичної реформи, зокрема в питаннях газових тарифів.

“Ці кроки критично важливі для продовження співпраці з МВФ і надходження допомоги. Ми неодноразово обговорювали ці питання з президентом України Порошенком, прем’єр-міністром  Гройсманом, міністром закордонних справ Клімкіним, спікером Парламенту Парубієм та з багатьма іншими”, – сказав Мітчелл, додавши, що США і надалі координуватимуть співпрацю з МВФ для узгодження спільних позицій.



Також помічник Тіллерсона наголосив, що  США порушують питання щодо блокування в Україні реформ в енергетичному секторі економіки, питаннях боротьби з корупцією, зокрема, щодо переслідування НАБУ і Антикорупційного комітету Верховної Ради.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий