Стали відомими причини різкого падіння російського рубля

Стали відомими причини різкого падіння російського рубля

10-го листопада 2016 року, російська національна валюта різко знецінилась щодо основних світових валют, — про це replyua.net інформує з посиланням на матеріали порталу «Говорит Москва».




Так, наприкінці торгів на Московській фондовій біржі курс російського рубля продовжував знижуватись. Якщо вдень один американський долар коштував шістдесят три рубля двадцять вісім копійок, а євро – шістдесят дев’ять рублів сім копійок, то вже після вісімнадцятої години за долар давали шістдесят чотири рублі дев’яносто п’ять копійок, а за євро – сімдесят рублів шістдесят п’ять копійок.


Як наголошують оглядачі, вперше за останні два з половиною роки падіння курсу пов’язане не із зовнішніми причинами, а із внутрішніми. Так, здешевлення російської валюти відбувається на фоні новин про стан платіжного балансу Російської Федерації. Офіційна статистика свідчить, що розмір позитивного сальдо балансу стрімко зменшується. Наразі він становить шістнадцять мільярдів доларів, тоді як ще на початку року був втричі більшим. Така ситуація викликана скороченням обсягів експорту із одночасним зростанням імпорту в державу, в тому числі – у зв’язку із відміною так званих «антисанкцій» проти низки країн, наприклад, Туреччини.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий