Стало відомо про новий хитрий план Кремля проти України (відео)

Стало відомо про новий хитрий план Кремля проти України (відео)

Росія зацікавлена в тому, щоб внести розбрат в українське суспільство і задля цього має намір запустити в Україні технологію, під яку будуть виділені великі кошти.




Про це розповів виконавчий директор міжнародного фонду «Відродження» Олександр Сушко.


«Росія розуміє, як можна розсварити українців – потрібно натравити один на одного лібералів і націоналістів, тих, хто виступає більше за права людини, на тих, хто більше підтримує безпеку держави, тобто створити штучні протиставлення всередині суспільства й тим самим послабити його. Те ж саме можна зробити й з політичними силами, давши тим самим «зелене світло» реваншистам», — пояснює експерт.



Сушко припускає, що найближчим часом в Україні буде розгорнута пропагандистська кампанія, яка буде фінансуватися з-за кордону.

«Увагу суспільства спробують перефокусувати на міфічних «зовнішніх ворогів», а досвід Росії і частково Угорщини надихає цю політичну технологію», — відзначає він.

При цьому експерт говорить, що кошти найімовірніше надійдуть саме з Росії, так як той же президент США Дональд Трамп не зацікавлений у вкладенні великих грошей на боротьбу в Україні зі своїм опонентом — Джорджем Соросом.

«Для тих людей Україна не настільки значуща, щоб тут, за десятки тисяч кілометрів, інвестувати стільки грошей, скільки зараз вкидається на кампанію «антиСорос» і «зовнішнього управління». В мене немає платіжок, але робоча гіпотеза така: зараз Росія найбільш зацікавлена в тому, щоб розсварити українців на тему зовнішнього управління. Технології також дуже схожі на російські, а піар-центри, які їх реалізують, були відомі якраз завдяки відпрацюванню російських сценаріїв. Є всі підстави говорити про розгортання спонсорованого Росією плану, але залучають до нього не лише російських суб’єктів – його продають українським політичним гравцям. Це виглядатиме смішно для тих, хто знає ситуацію, але присутній розрахунок на людську психологію, яка підозріло ставиться до всього зовнішнього. Теоретично це може допомогти нейтралізувати негативний шлейф за багатьма політиками. Знову ж таки, в Росії це спрацювало, то чому не спрацює тут?», — резюмує експерт.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий