Суд дав доступ СБУ до телефонних розмов Захарченка

Суд дав доступ СБУ до телефонних розмов Захарченка

Суд надав Службі безпеки України доступ до інформації про мобільні розмови ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка з 1 березня 2014 року.




Про це йдеться в ухвалі суду від 21 квітня, передають Українські новини.


Як йдеться в ухвалі, 31 липня 2014 року Захарченко повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної організації) Кримінального кодексу.

У той же день у зв’язку з тим, що проведеними слідчими (розшуковими) діями встановити фактичне місцезнаходження підозрюваного не виявилося можливим, він був оголошений у розшук.



1 серпня 2014 року суд надав правоохоронцям дозвіл на затримання «голови» ДНР для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

СБУ встановила номер мобільного телефону оператора «МТС», яким користується Захарченко в період з 2014 року по теперішній час.

Суд задовольнив дане клопотання і надав слідчим СБУ доступ до речей і документів, які містять інформацію про дату, час і тривалість вхідних та вихідних телефонних з’єднань, з посиланням на ретранслятор і прив’язку до базових станцій та їхню адресу, а також адресу місцезнаходження абонента зазначеного телефонного номера в момент кожного вхідного і вихідного телефонного з’єднання з 1 березня 2014 року по 30 березня 2017 року.

Також надано доступ до інформації про вхідні, вихідні SMS-повідомлення та інформацію про GPRS-трафік, про належність номера конкретній особі (у разі, якщо абонент є контрактним) за номером телефону Захарченка.

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий