Схаменіться, за вас все вирішили: Вакарчук попередив українців про найстрашніше

Схаменіться, за вас все вирішили: Вакарчук попередив українців про найстрашніше

Справжньою інформаційною диверсію назвав усе, що відбувається на просторах соцмереж в Україні фронтмен культувого гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.




У своєму блозі він вказав головну, на його думку, загрозу для суспільства: люди почали закривати очі на реальний стан речей, бо бачать виключно те, що хочуть бачити. І не більше.


«Соціальні мережі об’єднали мільярди осіб. Зменшили відстані. І це неймовірно прекрасно. А ще вони… роз’єднали людей. Розвели по різні боки безлічі барикад успішніше будь-якої плакатної пропаганди. І продовжують це робити кожну секунду… Коли ми заходимо на свої сторінки у Twitter, Facebook або в пошук Google, ми завжди бачимо те, що хочемо бачити «, — запевнив артист.

Музикант попереджає: насправді ніхто з нас не вирішує, чим захоплюватися – мова йде не тільки про політичні вподобання, а й про інформацію, друзів, пісні та навіть фільми. Більшість цього – нав’язана, штучно створена ілюзія власного смаку.



«Це зроблено без «зловісного задуму», а просто для того, щоб ми хотіли проводити там більше часу, споживаючи, зокрема, рекламу… І коли раптом, випадково (на нашу думку) ми в реальному світі зустрічаємо когось із іншим світоглядом, ми не просто не згодні з ним або нею, ми точно знаємо, що ця людина не має рації. Адже весь світ навколо нас думає однаково! А значить все, що інакше — відхилення або шизофренія. Або більше — свідома диверсія», — продовжує співак.

Якщо так буде і надалі, припускає лідер «ОЕ», все може закінчитися для українців зовсім не за позитивним сценарієм. Стати клонами, не мати власної думки – нічого гірше за це і  не вигадаєш.

«І ось тут криється найголовніша небезпека: в якийсь момент ми вже не можемо відокремити просто не прийнятний для себе погляд не тільки від невігластва, а й від справжньої інформаційної диверсії…. Ми стаємо самотніми і розгубленими немовлятами в реальному світі. І ми біжимо назад до віртуального світу. Там ми знову — потужні, святі і мудрі водночас… як наркомани залежимо від опіуму», — підсумував він.

Дивіться: Святослав Вакарчук – «Побачимося через рік»

Что думаете по этому поводу? Оставьте свой комментарий

Добавить комментарий